Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Mentale welzijn scholieren gedaald in coronacrisis

  In het najaar van 2021 heeft GGD regio Utrecht een extra meting van de Gezondheidsmonitor Jeugd (GMJ) uitgevoerd onder leerlingen van klas 2 en 4 van het reguliere voortgezet onderwijs. Deze Corona Gezondheidsmonitor Jeugd (CGMJ) geeft inzicht in de gezondheid van jongeren in coronatijd.

 • -

  Rapportages over Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ) doelgroep

  Burgers en professionals met (niet-acute) zorgen over sociaal kwetsbare mensen kunnen de OGGZ inschakelen om passende zorg en/of ondersteuning te regelen. In het jaarverslag Meld- en Adviespunt Bezorgd 2021 en het jaarverslag Woon hygiënische problematiek 2021 zijn achtergronden, trends en ontwikkelingen te lezen over de reguliere en Wvggz-meldingen en over de zorgen die er zijn over mensen die hun woning ernstig vervuilen of problematisch verzamelen.
 • -

  Factsheet verdiepend onderzoek kwetsbare ouders verschenen

  De coronaperiode heeft voor veel mensen een grote impact (gehad) op hun leven. Voor de meer kwetsbare mensen (met problemen op meerdere terreinen) was dit extra zwaar. En als het om ouders gaat, kan dit een gezonde ontwikkeling van de kinderen in de weg staan. Verdiepend onderzoek is gedaan naar deze groep kwetsbare ouders.  Wat kenmerkt deze groep en welke factoren hangen samen met hun hulpbehoefte.

 • -

  Publicatie dashboards onderzoek jongvolwassenen en volwassenen en senioren

  Op de nieuwe dashboards vindt u alle cijfers en achtergrondinformatie van de onderzoeken onder jongvolwassenen en volwassenen/senioren.