Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Factsheet 'Hoe gezond is de leefomgeving van kinderen' verschenen

  Een gezonde leefomgeving nodigt uit tot bewegen en spelen, elkaar te ontmoeten en heeft een goede luchtkwaliteit. Hoe ervaren kinderen hun leefomgeving?  Hoe vaak worden ze blootgesteld aan rook? en zijn er fijne plekken om buiten te spelen en hoe zit het met vriendjes en vriendinnetjes?  Dit hebben we vorig jaar onderzocht bij ruim 3000 kinderen van 10-11 jaar. 

   

 • -

  Digitale factsheet met alle cijfers en informatie over roken gepubliceerd

  Veel gemeenten zijn momenteel bezig met het opstellen van een preventie-akkoord. Roken is daarbij één van de thema 's.  Een aparte presentatie is gemaakt, waarop u alle cijfers en achtergrondinformatie rondom roken kunt vinden. Ga hier naar de presentatie.
 • -

  Regionale rapportage gezondheidsmonitor jeugd VO verschenen

  Bijna 17.000 jongeren (13-17 jaar) hebben vorig jaar meegedaan aan de gezondheidsmonitor op het voortgezet onderwijs. In deze rapportage worden de regionale cijfers gepresenteerd en wordt dieper ingegaan op risicogroepen en samenhangen tussen de verschillende aspecten van gezondheid.  Lees meer.
 • -

  Factsheet slaapgedrag en gezondheid kinderen verschenen

  Onderzocht  is hoe het  slaapgedrag van kinderen (10-11 jarigen) in de regio Utrecht is en in welke mate zij wel eens slaapproblemen ervaren.  Daarnaast is gekeken hoe dit samenhangt met hun gezondheid, leefstijl en functioneren op school. Gegevens zijn verzameld bij bijna  8000 kinderen.   Lees meer

News archive