Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Impact van Corona op ouders en kinderen

  Het afgelopen jaar zijn veel maatregelen genomen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Dit heeft grote gevolgen gehad voor het dagelijkse leven van de inwoners van de regio Utrecht.  We onderzochten afgelopen voorjaar, via een panelonderzoek, hoe ouders deze periode hebben ervaren. Voor veel ouders (en hun kinderen) was het pittig, maar er kwamen ook  een aantal positieve effecten naar voren in het onderzoek.
   

 • -

  Eerste resultaten gezondheidsmonitor volwassenen en senioren

  Hoe is de gezondheid van de inwoners in onze regio in vergelijking met landelijk? Wat zijn de trends en effecten van de coronaperiode? Hier vindt u alle cijfers. De gemeentelijke cijfers worden komend najaar gepubliceerd. 

 • -

  Nieuwe vaccinatiegraadcijfers RVP jeugd 2021

  Op 1 juli zijn de nieuwe vaccinatiegraadcijfers beschikbaar gekomen vanuit het RIVM. 
  Benieuwd naar de gemeentelijke trends en vergelijking met de regio en het landelijk gemiddelde?   Bezoek het dashboard. 

 • -

  Factsheet 'Hoe gezond is de leefomgeving van kinderen' verschenen

  Een gezonde leefomgeving nodigt uit tot bewegen en spelen, elkaar te ontmoeten en heeft een goede luchtkwaliteit. Hoe ervaren kinderen hun leefomgeving?  Hoe vaak worden ze blootgesteld aan rook? en zijn er fijne plekken om buiten te spelen en hoe zit het met vriendjes en vriendinnetjes?  Dit hebben we vorig jaar onderzocht bij ruim 3000 kinderen van 10-11 jaar.