Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Digitale factsheet met alle cijfers en informatie over roken gepubliceerd

  Veel gemeenten zijn momenteel bezig met het opstellen van een preventie-akkoord. Roken is daarbij één van de thema 's.  Een aparte presentatie is gemaakt, waarop u alle cijfers en achtergrondinformatie rondom roken kunt vinden. Ga hier naar de presentatie.
 • -

  Regionale rapportage gezondheidsmonitor jeugd VO verschenen

  Bijna 17.000 jongeren (13-17 jaar) hebben vorig jaar meegedaan aan de gezondheidsmonitor op het voortgezet onderwijs. In deze rapportage worden de regionale cijfers gepresenteerd en wordt dieper ingegaan op risicogroepen en samenhangen tussen de verschillende aspecten van gezondheid.  Lees meer.
 • -

  Factsheet slaapgedrag en gezondheid kinderen verschenen

  Onderzocht  is hoe het  slaapgedrag van kinderen (10-11 jarigen) in de regio Utrecht is en in welke mate zij wel eens slaapproblemen ervaren.  Daarnaast is gekeken hoe dit samenhangt met hun gezondheid, leefstijl en functioneren op school. Gegevens zijn verzameld bij bijna  8000 kinderen.   Lees meer

 • -

  Nieuwe update cijfers overgewicht en psychisch welbevinden jeugd

  Deze cijfers zijn afkomstig uit de registratie van de jeugdgezondheidszorg en worden jaarlijks geactualiseerd.  Naast overgewicht en psychisch welbevinden zijn ook nieuwe data beschikbaar op het terrein van borstvoeding en moeite met rondkomen.  

   

News archive