Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Mentale gezondheid jongvolwassenen nog steeds onder druk

  In het voorjaar en de zomer van 2022 is de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen afgenomen onder 16 t/m 25 jarigen. Het betrof een online vragenlijst. Deze monitor geeft inzicht in de fysieke en mentale gezondheid van jongvolwassenen tijdens en na de coronaperiode. Op het dashboard jongvolwassenen vindt u alle cijfers.
 • -

  Jaarverslag Openbare Geestelijke Gezondheidszorg 2022

  In dit OGGZ jaarverslag 2022 vindt u onder meer achtergronden, trends en ontwikkelingen in de meldingen die bij het OGGZ team van GGDrU in 2022 zijn binnenkomen.
 • -

  Impact coronapandemie op overgewicht kinderen

  Sinds de coronapandemie is het percentage kinderen met overgewicht verder toegenomen. Bij kinderen van lager opgeleide ouders is deze toename groter dan bij kinderen van hoger opgeleide ouders, waardoor de ongelijkheid tussen kinderen is toegenomen.

 • -

  Rapportage over huiselijk geweld en kindermishandeling

  Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn grote maatschappelijke problemen met vaak grote gevolgen. In het rapport ‘Huiselijk geweld en kindermishandeling in GGD regio Utrecht’ zijn de meest recente cijfers te vinden. Hiervoor is gebruik gemaakt van data uit de GGD-gezondheidsmonitors en de impactmonitor Huiselijk geweld en kindermishandeling 2021 van het CBS.

News archive